Camerele cu IP – flexibilitate si accesibilitate ridicate

Camera cu IPCamerele cu IP reprezinta un tip de camere video digitale, folosite deobicei pentru supraveghere si care pot trimite si receptiona date prin intermediul unor retele de calculatoare sau prin intermediul Internetului. Acest lucru nu se poate intampla in cazul camerelor video de supraveghere ce functioneaza pe circuit inchis, in acest caz imaginea fiind primita pe un calculator montat la aceste camere de supraveghere.

Desi marea majoritate a camerelor ce realizeaza acest lucru sunt denumite camere web, denumirea de camera cu IP este folosita pentru acele tipuri de camere ce au ca scop monitorizarea si supravegherea anumitor spatii.

La momentul actual exista doua tipuri de camere cu IP:

  • Camerele centralizate cu IP ce necesita un recorder pe baza de retea pentru a indeplini scopul de inregistrare, alarma si optiunile ce se pot executa asupra imaginilor video (search etc.);
  • Camerele necentralizate cu IP. Acestea nu necesita un astfel de dispozitiv de inregistrare, avand integrate in constructia lor dispozitive de stocare precum hard disk-uri sau stick-uri de memorie.

Primul tip de camera centralizata cu IP a fost inventat in anul 1999, de firma Axis Communications si folosea un server propriu pentru transmiterea si receptionarea datelor de la camera de supraveghere. Mai tarziu s-a dezvoltat pe platforma Linux-ului un software de management si control al acestor tipuri de camere video de supraveghere.

Camera video necentralizata cu IP a fost realizata tot in anul 1999 de firma Mobotix, camera ce avea integrat un soft Linux, un sistem de inregistrare al imaginilor video si un program de interactiune cu aceste imagini.

Odata cu evolutia tehnologiei, camerele necentralizate cu IP au devenit tot mai “destepte”, avand in componenta lor programe analitice ce puteau alerta in cazul in care un obiect era furat, un intrus patrundea intr-o zona securizata sau cand se depaseau anumite limite de protectie. Aceste tipuri de camere au aparut abia in anul 2005.

In prezent exista camere IP ce pot reda imagini de o claritate foarte ridicata, 720P si chiar 1080P pe ecranele televizoarelor sau calculatoarelor.

Camerele IP ofera o serie de avantaje, in plus fata de camerele de supraveghere standard. Dintre acestea enumeram:

  • Flexibilitatea este un punct forte al camerelor cu IP, acestea putand fi mutate oriunde in zona in care serverul si reteaua de Internet permite primirea si trimiterea de date;
  • Inteligenta artificiala reprezentata de programele analitice de recognitie sau de depistare a miscarii reprezinta un plus fata de camerele standard de supraveghere;
  • Accesibilitatea imaginilor video. Puteti vedea ceea ce se inregistreaza pe o camera cu IP de la orice calculator, din orice loc al lumii sau chiar de pe telefoane mobile inteligente ce permit streaming-ul video;
  • Un alt atuu al acestor camere este reprezentat de faptul ca pot functiona si pe o retea de internet fara fir;
  • Alimentarea unor astfel de baterii nu se face de la priza sau de la alta sursa de cuCamera cu IPrent continuu, ele alimentandu-se prin reteaua de cablu internet ce permite functia Power Over Ethernet.

Pentru o flexibilitatea si un acces total asupra imaginilor video, camerele cu IP sunt ideale pentru supravegherea oricarui tip de spatiu.

Puteti citi si alte articole interesante accesand link-ul urmator http://solutiielectrice.wordpress.com/ .

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Supraveghere Video și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s